Wat is osteopathie?

Osteopathie, wat is dat nu eigenlijk?

Osteopathie is een manuele geneeswijze. Dat wil zeggen dat ik als osteopaat het lichaam onderzoek en behandel met de handen. Deze veilige en effectieve behandelwijze richt zich op lichamelijke klachten bij volwassenen, zwangeren en kinderen vanaf 5 jaar.

Onderzoek

Tijdens het osteopatische onderzoek, ga ik bij elke fysieke klacht het hele lichaam na en ga ik opzoek naar de bewegingsbeperkingen in de verschillende weefsels. Deze staan allemaal met elkaar in verbinding, waardoor de oorzaak van de klacht niet altijd in het gebied van de pijn zit.

Tijdens het onderzoek wordt er onder andere gekeken naar de bewegelijkheid van de spieren, gewrichten, organen en omringende weefsels.

Als uw lichaam gezond is, heeft het zelf de mogelijkheid om problemen op te lossen. Maar wanneer het lichaam niet in optimale gezondheid is, door bijvoorbeeld langdurige stress, operaties, ongevallen, ziektes of een ongezonde leefstijl, dan kan het lichaam zelf de problemen niet oplossen. Dan ontstaan er klachten, welke niet weg willen gaan of elke keer weer terug komen.

Afspraak maken

U kunt gemakkelijk online een afspraak maken bij mijn osteopathie praktijk in Zeewolde, zo kunt u zelf een geschikt tijdstip uitzoeken.

Telefonisch afspraak maken Online afspraak maken

Behandeling

Tijdens de osteopathiebehandeling ga ik opzoek naar bewegingsbeperkingen in de verschillende weefsels (gewrichten, spieren, bindweefsel, zenuwen) en zal ik deze behandelen door middel van mobilisaties, spiertechnieken en soms manipulaties. Hierdoor wordt het lichaam weer belastbaarder en kan zelf proberen verder te herstellen. Zie het als een soort ‘reset knop’.

De behandeling duurt 45 minuten. Mogelijk geef ik u ook adviezen mee met betrekking tot voeding, houding, beweging en leefstijl. Dit om het risico op terugkerende klachten te verminderen.

Na gemiddeld 3 behandelingen, evalueren we uw klachten en bekijken we wat de klacht nog nodig heeft, of dat we de behandeling kunnen afsluiten.

Preventief

Niet alleen bij klachten kan een osteopaat worden bezocht, ook kan er preventief een bezoek worden gebracht aan de osteopaat.
Het kan worden vergeleken met een APK keuring. Ik onderzoek en behandel de bewegingsbeperkingen, waardoor uw lichaam in staat blijft om te functioneren zonder klachten.

Welkom op de website van mijn osteopathie praktijk in Zeewolde. Van 24 juni tot en met 12 juli is de praktijk dicht i.v.m. vakantie. Heeft u vragen, stuur gerust een mailtje naar louise@osteopathiebokkinga.nl of laat een bericht achter via het contactformulier.